Kepek Ekmeği Besin DeğeriKepek ekmeği, beyaz un ve kepeğin karıştırılması sonucu elde edilen bir ekmektir. Beyaz ekmek ile kıyaslandığında, kepek ekmeği doyurucu özelliği ve lif açısından zengin olması bakımından öne çıkar. Aynı zamanda, şeker hastalığı ve kolesterol problemi olan kişiler tarafından tercih edilir. Sindiriminin kolay olması nedeniyle midede şişkinlik problemine yol açmaz, bu yüzden birçok kişi tarafından tüketilir. Kalorisinin düşük olması açısından kilo problemi olan kişiler tarafından da tercih edilir ve abartılmadan tüketildiğinde sağlıklı bir şekilde kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı olur. Ayrıca, kepek ekmeği besin değerleri açısından oldukça zengindir ve bu nedenle tüketilmesi önerilen bir besindir. Kepek Ekmeğinin Besin Değerleri100 gram kepek ekmeğinde:
Kepek Ekmeği ve ProteinKepek ekmeği, ince bir dilim olmasına rağmen iyi bir protein kaynağıdır ve günlük protein ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar. Vücut için oldukça önemli olan proteini içermesi nedeniyle kepek ekmeği iyi bir enerji kaynağıdır. Kepek Ekmeği ve LifKepek ekmeği, normal ekmeğe göre daha faydalı olduğu bilinir ve katkı maddesi içermesi nedeniyle bazı rahatsızlıklara karşı vücudu daha iyi korur. Safra kesesinde taş oluşumu olasılığını azaltır, lif açısından zengin olması sayesinde kabızlığın önüne geçer. Ayrıca, iştahı kapatarak kilo vermeye yardımcı olur ve bağırsak kanseri riskini azaltır. Kepek ekmeğinde bulunan lif, bağırsakların aşırı yorulmasını engelleyerek karın ağrısı, hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemleri ortadan kaldırır. Bu özelliklerinden dolayı kepek ekmeği, mide ve bağırsak sağlığı açısından tüketilebilecek sağlıklı bir ekmektir. Kepek Ekmeği ve DemirKepek ekmeği, demir oranının yüksek olması nedeniyle kansızlık yapmayan bir besindir. Bu nedenle, kansızlık problemi olan kişiler tarafından da gönül rahatlığı ile tüketilebilir. |
Kepek ekmeğini tüketmeye başladım fakat midemde şişkinlik ya da hazımsızlık yaşamıyorum, sizce bu ekmeğin sindirimi gerçekten bu kadar kolay mı?
Cevap yazMerhaba Özsungur,
Kepek ekmeği, beyaz ekmeğe göre daha fazla lif içerdiğinden dolayı sindirimi genellikle daha kolay olabilir. Lif, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur ve bu da hazmı kolaylaştırabilir. Ancak her bireyin sindirim sistemi farklı çalıştığı için herkes aynı şekilde tepki vermeyebilir. Sizin kepek ekmeğini rahat tüketiyor olmanız, vücudunuzun buna iyi uyum sağladığını gösteriyor. Bu durumu devam ettirmeniz sizin için faydalı olabilir. Yine de herhangi bir rahatsızlık hissettiğinizde bir uzmana danışmanızda fayda var. Afiyet olsun!