Ekmek Besin Değeri

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çeşitleri farklı olunca haliyle ekmek besin değeri de farklılaşmaktadır. Tüketilen 100 gram ekmek besin değeri aşağıdaki gibidir.

Ekmek Besin Değeri
  • Normal Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, tuz, enzim, maya ve ekmek katı maddesidir. Normal ekmeğin 100 gramlık besin değeri, enerji 256 kcal, karbonhidrat 54.6 gr, protein 9.30 gr, lif 3 gr ve inorganik madde 0.8 gramdır.
  • Kepekli Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, kepek, ekmek katkı maddesi, maya, tuz, askorbik asit ve enzimdir. Kepekli ekmeğin besin değeri enerji 216 kcal, protein 7.55 gr, karbonhidrat 43 gr, inorganik madde 1.6 gr ve selüloz 10.9 gramdır.
  • Tuzsuz Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler ekmek katkı maddesi, tip 650 buğday unu, enzim, şeker, maya olup, besin değeri enerji 256.2 kcal, karbonhidrat 54.6 gr, protein 9.35 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
  • Organik Tam Buğday Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, organik tam buğday unu, sodyum klorür ve doğal ekşi mayası olup, ekmek besin değeri enerji 206 kcal, karbonhidrat 41.15 gr, protein 7.32 gr, yağ 1.35 gr ve diyet lifi 5.8 gramdır.
  • Light Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, maya, kavrulmuş malt unu, malt ekstrat, glüten, şeker, buğday lifi, koruyucu, enzim ve topaklanma önleyici olup, besin değeri enerji 193 kcal, protein 11.67 gr, yağ 0.27 gr, karbonhidrat 36.8 gr, sodyum 282 mg, diyet lifi 9 gr, demir 2.40 mg ve kalsiyum 43.31 mg'dır.
  • Tost Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler içme suyu, buğday unu, maya, şeker, tuz, bitkisel sıvı yağlar, peynir altı suyu tozu, topak önleyici, soya unu, ekmek katkı maddesi, koruyucu, antioksidan, glüten ve enzim olup, besin değeri enerji 262 kcal, protein 9.3 gr, yağ 1.82 gr, karbonhidrat 52.3 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
  • Köy Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler içme suyu, tam buğday unu, tuz, maya, enzim, şeker, katkı maddeleri, koruyucu ve antioksidandır. Köy Ekmeği Besin Değeri ise enerji 193 kcal, karbonhidrat 36.8 gr, protein 11.67 gr, yağ 0.26 gr, diyet lifi 9.16 gr, kalsiyum 43 mg, sodyum 280 mg ve demir 2.41 mg'dır.
  • Mısır Ekmeği Besin Değeri: İçerisinde kullanılan malzemeler buğday unu, mısır unu, içme suyu, maya, tuz, soya unu, topak önleyici, koruyucu, enzim, emülgatör ve antioksidan olup, besin değeri enerji 255.3 kcal, karbonhidrat 51.5 gr, protein 7.75 gr, lif 0.9 gr, yağ 2.25 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
  • Çavdarlı Ekmek: İçerisinde kullanılan malzemeler tip 550 buğday unu, içme suyu, maya, tuz, çavdar unu, malt tuzu, soya unu, emülgatör, alfa, enzim, koruyucu, topaklanma ve şeker olup, çavdarlı ekmek besin değeri enerji 225 kcal, karbonhidrat 45 gr, protein 8.62 gr, yağ 0.45 gr, demir 2.9 mg, kalsiyum 78.4 mg, diyet lifi 4.42 mg'dır.
Son Güncelleme : 23.04.2021 10:29:50
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. Merve Kürcan - 23.04.2021 10:29:50
Ekmek Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Ekmek Besin Değeri Yorumları

şifre  Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Ekmek Besin Değeri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kabak Çekirdeği Besin Değeri
Kabak Çekirdeği Besin Değeri
Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da bir çok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği besin değeri oranlarının yüksek olmasıyla da sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Kabak çekir...
Kuru Üzüm Besin Değeri
Kuru Üzüm Besin Değeri
Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çekirdekli ve çekirdeksiz olarak tercih edilen kuru üzüm hoşaf yapımında ve çerez o...
Besinlerin Enerji Değerleri
Besinlerin Enerji Değerleri
Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, enerji ölçen aletlerle yapılır. Besinlerin içerisinde bulunan yağ, protein ve karbonhidratın mik...
Antep Fıstığı Besin Değeri
Antep Fıstığı Besin Değeri
Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekte olan bu yiyeceğin insan vücuduna bir çok faydası bulunmaktadır. İçerisinde bulunan maddeler vücu...
Pirinç Besin Değeri
Pirinç Besin Değeri
Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri arasında yer almaktadır. En fazla yetiştirildiği alanlar ise Hindistan, Çin ve Güneydoğu Asya ülkele...
Simit Besin Değeri
Simit Besin Değeri
Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan vede bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simitin ne denli faydalı olduğunu size hatırlatalım. Üzerinde bulunan susam sayesinde bilinenin aksine vücuda f...
Meyvelerin Besin Değerleri
Meyvelerin Besin Değerleri
Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık  reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini yerine getirebilmesi için, yeteri kadar beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu besin ihtiyaçlarını ...
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin ve minerali karşılamaktadır. Genellikle kahvaltılarda yeri alan kaşar loru tost ve benzeri yiyec...
Zeytin Besin Değeri
Zeytin Besin Değeri
Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek yada yaprağını kaynatıp içmek doğru olmaz, kararında kullanıldığında şifadır. 5 tane siyah zeytin bir porsiyon olarak kabul edi...
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pilavı sade  yapıldığında besin değeri ve kalorisi fazla yoktur. Ancak pirinç pirinç pilavının iç...
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor,demir ve çinko bakımından da zengin bir yönü bulunmaktadır. Vücudun ihtiyacı olan önemli maddeleri içe...
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması sebebiyle vücudun gerekli ihtiyaçlarının karşılanmasına fayda sağlar. Ayrıca içerisinde yüksek oran...

 

Mantar Besin Değeri
Nugget Besin Değeri
Kuruyemiş Besin Değerleri
Ispanak Besin Değeri
Domates Besin Değeri
Bulgur Besin Değeri
Esmer Bulgur Besin Değeri
Yer Fıstığı Besin Değeri
Patlamış Mısır Besin Değeri
Kakao Besin Değeri
Süt Mısır Besin Değeri
Probis Besin Değerleri
Antrikot Besin Değerleri
Ekmek Besin Değeri
Muz Besin Değeri
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Pişmiş Makarna Besin Değeri
Haşlanmış Mısır Besin Değeri
Kabak Çekirdeği Besin Değeri
Kuru Üzüm Besin Değeri
Besinlerin Enerji Değerleri
Antep Fıstığı Besin Değeri
Pirinç Besin Değeri
Simit Besin Değeri
Meyvelerin Besin Değerleri
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Popüler İçerik
Probis Besin Değerleri
Probis Besin Değerleri
Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli ...
Antrikot Besin Değerleri
Antrikot Besin Değerleri
Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfile...
Muz Besin Değeri
Muz Besin Değeri
Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizle...
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların bir çoğunun ...
Pişmiş Makarna Besin Değeri
Pişmiş Makarna Besin Değeri
Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak ta yenir ara öğün olarak...
Haşlanmış Mısır Besin Değeri
Haşlanmış Mısır Besin Değeri
Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçü...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2022