Fındık Besin Değeri Fındık, kuruyemiş grubunda yer alan ve önemli bir bitkisel protein kaynağı olan bir besindir. Polifenol içeriği nedeniyle çiğ fındık tüketimi, besin değerinin etkin bir şekilde alınabilmesi açısından önemlidir. Bir adet fındık yaklaşık olarak 5 kaloriye sahiptir. Bir avuç çiğ fındık (40 gram) ise yaklaşık 200 kaloriye denk gelir. 100 gram tuzlu ve kavrulmuş fındığın kalori değeri ise 630 kilokaloridir. Fındığın yüksek kalori ve yağ içeriği nedeniyle yeterli miktarda tüketilmesi önerilmektedir. Fındık Kilo Aldırır mı? Fındık, çok sayıda faydaya sahip olmasına rağmen aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Ancak kilo almak isteyenler için her gün bir avuç fındık tüketimi önerilmektedir. Diyet yapanlar için ise günlük maksimum 4 adet fındık tüketimi yeterli olacaktır. Bu miktarın aşılması, diyetin seyrini olumsuz etkileyebilir. Fındık, %45 oranında doymamış yağ içermektedir. Diyette Fındık Yenilebilir mi? Diyette, günlük olarak en fazla 4-5 adet fındık tüketilebilir. Özellikle ara öğünlerde tüketilmesi daha faydalı olacaktır. Fındık, enerji veren doğal besinler arasında yer almakta olup, özellikle öğleden sonraki ara öğünler için iyi bir alternatiftir. Sağlığa oldukça faydalıdır, fakat yeterli miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Diyet sırasında oluşabilecek baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk gibi semptomları önlemekte ve vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamaktadır. Fındığın Besin Değeri Fındık, besin değeri açısından oldukça zengindir. İçeriğinde tekli doymamış yağ, Arginin, A, B1, B2 vitaminleri, protein, biotin, Omega-3, magnezyum ve E vitamini bulunur. Ayrıca potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri ile de zengindir. 100 gram fındık, kişinin günlük kalori ihtiyacının %25'ini karşılayabilir. Magnezyum ihtiyacının %45'ini, kalsiyum ihtiyacının %15'ini, E vitamini ihtiyacının tamamını ve hatta daha fazlasını, B1-B2 vitaminleri ihtiyacının ise %20 ile %30 arasındaki bir oranını karşılayabilir. |