Beyaz ekmek hakkında okuduklarımdan sonra, bu kadar yaygın bir gıda maddesinin sağlığa etkileri konusunda daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yüksek işlenmiş olması ve lif ile besin değerinin düşük olması beni düşündürüyor. Diyabet hastaları için kan şekerini hızla yükseltebilmesi endişe verici. Tam buğday ekmeği gibi alternatiflerin daha sağlıklı olduğu belirtiliyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Beyaz ekmeği daha az tüketip tam tahıllı ekmeklere yönelmek sizce de iyi bir fikir mi?
Beyaz ekmek hakkında okuduklarımdan sonra, bu kadar yaygın bir gıda maddesinin sağlığa etkileri konusunda daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yüksek işlenmiş olması ve lif ile besin değerinin düşük olması beni düşündürüyor. Diyabet hastaları için kan şekerini hızla yükseltebilmesi endişe verici. Tam buğday ekmeği gibi alternatiflerin daha sağlıklı olduğu belirtiliyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Beyaz ekmeği daha az tüketip tam tahıllı ekmeklere yönelmek sizce de iyi bir fikir mi?
Cevap yaz