500 gr makarna besin değerleri ve kalori miktarı nedir?
Makarnanın besin değerleri, tüketim şekline ve çeşidine göre değişiklik gösterse de, 500 gramlık bir paketin enerji ve besin ögeleri açısından genel bir profili bulunuyor. Karbonhidrat ağırlıklı bir besin olan makarnanın protein, lif ve mineral içeriği de dikkate alındığında, dengeli beslenme için porsiyon kontrolü ve tam tahıl seçenekleri öne çıkıyor.
500 Gram Makarnanın Besin Değerleri ve Kalori MiktarıMakarnanın besin değerleri, kullanılan buğday türüne (örneğin tam buğday, rafine buğday), üreticiye ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, standart rafine buğday unundan yapılmış kuru makarna baz alınarak aşağıdaki bilgiler verilebilir. Bu değerler yaklaşık olup, pişirme sırasında su çekmesi nedeniyle ağırlık artar, ancak kalori ve besin içeriği aynı kalır (100 gram kuru makarna pişirildiğinde yaklaşık 240-250 grama ulaşır). 500 gram kuru makarna, pişirilmeden önceki ağırlığı ifade eder. 500 Gram Kuru Makarnanın (Pişmemiş) Besin Değerleri (Tahmini):
Önemli Notlar:
Sağlık Açısından Tavsiyeler:
|














































